Axxent Masters in Tea is officieel aangesloten bij de B Corp movement!

Axxent Masters in Tea heeft in april 2024 met trots aangekondigd dat zij officieel gecertificeerd is als B Corp. Dit betekent dat het bedrijf, bekend van de theemerken Tea of Life, Bradley’s en Sunleaf, nu erkend wordt als onderdeel van een wereldwijde beweging die zich inzet voor een positieve impact op werknemers, gemeenschappen en het milieu. In de Benelux maken meer dan 1500 bedrijven deel uit van de B Corp community, waaronder bekende merken als Dopper, Tony’s Chocolonely, BitesWeLove Alpro, Rituals en TooGoodtoGo.

Wat is B Corp?

De ‘B’ in B Corp staat voor ‘Benefit for all’. Het is een certificering die bedrijven krijgen wanneer zij aantonen dat hun bedrijfsvoering een positieve impact heeft op alle belanghebbenden, inclusief werknemers, gemeenschappen, klanten en het milieu. Deze erkenning sluit perfect aan bij het dagelijkse streven van Axxent Masters in Tea: “Thee met positieve impact voor iedereen“.

Hoe word je B Corp?

Het behalen van de B Corp-certificering is een uitgebreid proces. Het assessment bevat zo’n 200 tot 500 vragen met betrekking tot bestuur, werknemers, community, milieu en klanten. Een bedrijf moet minstens 80 punten behalen om aan te tonen dat het verantwoorde praktijken uitvoert op sociaal en ecologisch gebied. Je kunt hierbij denken aan energieverbruik, afval- en watergebruik, werknemerscompensatie, diversiteit en transparantie. Axxent Masters in Tea behaalde een mooie score van 104,4 punten, wat gezien wordt als een veelbelovende en motiverende basis voor verdere sociale en duurzame ontwikkelingen.

Thee met positieve impact voor iedereen

Bij Axxent Masters in Tea zetten wordt positieve impact gerealiseerd door de thee zoveel mogelijk te verwerken tot eindproduct in de landen van oorsprong: Sri Lanka en India. Op deze manier wordt werkgelegenheid gecreëerd en wordt er bijgedragen aan een groeiende lokale economie. Daarnaast ondersteunt Axxent met haar Fair Grounds Foundation projecten die gericht zijn op onderwijs, gezondheidszorg en huisvesting in deze regio’s. Het bedrijf werkt momenteel aan een update van het Impact Report waarin deze initiatieven gedetailleerd worden toegelicht.

Axxent Masters in Tea zet zich in als totaalleverancier met een sterke focus op duurzame theeproducten. Het bedrijf streeft ernaar om niet alleen aan de verwachtingen van klanten te voldoen, maar deze te overtreffen, altijd vanuit het principe “thee met positieve impact voor iedereen“.

Axxent Masters in Tea behaalde een mooie score van 104,4 punten. Meer weten over deze score? Kijk dan op Find a B Corp.