Onze Fair Grounds Foundation

Thee kopen met positieve impact.

Vrijwel alle thee van Axxent Masters in Tea wordt geproduceerd in Sri Lanka en India. Om iets terug te doen voor de mensen die onze unieke theeproducten mogelijk maken, wilden we naast het verhogen van de werkgelegenheid meer doen. Op dat moment ontstond de Fair Grounds Foundation, in 2009. Ons voornaamste doel is om de leef- en werkomstandigheden te verbeteren. Op die manier is er voor meer mensen een baan en dragen we als Axxent Masters in Tea bij aan een groeiende lokale economie. Jouw kopje thee heeft daardoor invloed op het leven van onze lokale producenten én dat van hun families. Thee bestellen met positieve impact!

Wat is de Fair Grounds Foundation?

De Fair Grounds Foundation is een onafhankelijke non-profit organisatie van Axxent Masters in Tea. Financiële en maatschappelijke bijdragen gaan naar projecten waar we echt een verschil kunnen maken, zoals de toegang tot onderwijs vergroten, gezondheidszorg faciliteren en huisvesting realiseren. Deze aspecten worden aangeboden om een betere toekomst te creëren voor de mensen die wonen en werken rondom de theeplantages in Sri Lanka en India. Stichting Fair Grounds werkt voor deze projecten nauw samen met lokale partners. Het succes van dit project zou niet mogelijk zijn zonder de steun van onze afnemers, partners en medewerkers. Samen creëren we een solide basis voor positieve verandering en werken we aan een duurzame wereld voor de toekomstige generaties.

  • fairgrounds-childcarecenter
  • fairgrounds-foundation-pharmacy
  • fairgrounds-foundation-playgrounds
  • fairgrounds-foundation-communitycenter
Je hoeft zoiets niet te doen. Je kunt lokaal produceren, want het product is van topkwaliteit. En de kennis ook. Maar de omstandigheden zijn dat nog niet. Dan kun je je schouders ophalen. Maar je kunt er ook voor kiezen om daar wél wat aan te doen. De mensen met wie je samenwerkt een betere toekomst bieden.

Pim Oostrom | Directeur Axxent Masters in Tea

Axxent Masters in Tea: duurzame thee leverancier

De Fair Grounds Foundation is meer dan alleen een initiatief: het is een beweging die streeft naar tastbare en blijvende verbeteringen.

“Het eerste project, de bouw van een preschool (kinderdagverblijf) heeft tot een mooi resultaat geleid. In 2010 werd met de bouw begonnen op het Bogawantalawa Tea Estate Norwood, New Valley Division in Sri Lanka. Het was een flinke projectinvestering, maar het zeker meer dan waard. Tot op de dag van vandaag genieten ruim 25 – 40 kinderen van voornamelijk theepluksters van een mooi en schoon verblijf met goede sanitaire voorzieningen. Zo kunnen de theepluksters hun kind(eren) tijdens het werk wegbrengen naar een gezonde en veilige omgeving. Dit project heeft model gestaan voor de bouw van de vele kinderdagverblijven die zouden volgen.”

Thee bestellen met impact

Zet een positieve stap met Axxent Masters in Tea. Ontdek thee met impact, passend bij jouw zaak en smaak. Als verantwoorde thee leverancier kijken wij om naar de mensen achter jouw kopje thee. Maak het verschil bij elke slok. Ontdek meer over Axxent.