Van afval tot waardevolle grondstof

Goed afval scheiden helpt het recyclingproces. Weet jij waar welk onderdeel van het doosje thee weggegooid moet worden?

Doosje | Het theedoosje moet bij het oud papier. Op deze manier kan er vezelpulp van gemaakt worden, waar vervolgens weer nieuw papier en karton van gemaakt wordt.

 

Envelop | De enveloppen kunnen je aan het twijfelen brengen vanwege het plastic laagje aan de binnenkant van de envelop. Toch zijn deze envelopjes zeer geschikt om gerecycled te worden bij het oud papier. Het laagje zit namelijk maar aan één zijde en wordt eruit gefilterd. Wist je dat het plastic laagje er zit voor een beter en langer behoud van smaak en geur?

 

Theezakje | De thee in de theezakjes is van grote bijdrage aan het GFT-afval! Het is 100% organisch, heeft een hoge biogaspotentie en leidt tot meer en schonere compost. Een duurzame oplossing dus, doordat grondstoffen worden hergebruikt. Het hele theezakje, inclusief touwtje en tag, mag dan ook bij het GFT-afval. Dankzij de Green Deal* mogen vanaf begin 2023 alle theezakjes in de groene bak (graag zelfs!), dus twijfelen is niet meer nodig.

 

*De Green Deal staat voor de landelijke overstap om als koffie- en theesector over te stappen naar composteerbare koffiepads en theezakjes. Deze ambitie is behaald waardoor koffiepads en theezakjes bij het groenafval kunnen in plaats van bij het restafval. Op deze manier wordt restafval verminderd, ontstaat er meer en schonere compost én is er duidelijkheid voor consumenten.